backtotop

Categories: Uncategorized

Ik ben gestopt met Mywheels, juist omdat de verzekering niet goed genoeg is. Daar kan Mywheels niets aan doen, daar kunnen verzekeraars een nieuw product voor ontwikkelen.

Wij hebben 1,5 jaar geleden een tweedehands auto gekocht voor €5.500 euro. Als die nu in de prak wordt gereden door een huurder krijgen we de dagwaarde, zo’n €1.650. Zeg maar “dag waarde” van je auto. Dat is echt niet genoeg om een gelijkwaardige tweedehands auto terug te kopen.

Het JBiDEE: een all-risk plus verzekering die niet de dagwaarde maar de vervangingswaarde garandeert. Met zo’n verzekering doe ik weer mee met Mywheels! Verzekeraars grijp uw kans, ontwikkel dit product en maak het mogelijk dat autodeel organisaties dit gaan gebruiken!

Een vriend van mij had nog andere ideeën om dit op te lossen:

-een soort ‘stroppenpot’ a la het broodfonds bijvoorbeeld . . . dit zou MyWheels bijv. ook kunnen organiseren (of de verzekeraar)
-of diegene die jouw auto leent zou wellicht een hoger eigen risico mogen hebben (dat wanneer van toepassing achteraf gespreid mag worden ingelost)
-of misschien een andere type verzekering, waarbij alleen constructieve/functionele/motorische/mechanische schade goed wordt gerepareerd, en waarbij de cosmetisch schade wat grover wordt weggewerkt

Comments

( One Comment )

Salim says:

Een goed project, vooarl omdat het echt uitzicht biedt op een sterke vermindering van het aantal auto’s in stedelijk gebied waar ze natuurlijk helemaal niet thuishoren. Ee9n deelauto zou hoeveel prive9auto’s kunnen vervangen? Twee? Drie? Misschien wel vier? Ik hoop van ganser harte dat er er nof meer van dit soort projecten van start gaan.Dat de auto elektrisch zijn is natuurlijk nog extra mooi meegenomen, ze zijn lekker stil en stoten in de stad geen ongezonde stoffen uit.

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *